Tájékoztató a TÁMOP program elindulásáról

A sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztéséhez az oktatásnak meg kell újulnia, ennek érdekében Egercsehi Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.1.4-08/2 pályázatra, amely a „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” címet viseli, és 50 884 694 Ft összegű támogatást nyert. A pályázat 100 %-ban támogatott, a teljes költséget a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében eljáró Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága viseli. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, azEurópai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A programban a Mikrotérségi Társulás 5 tagintézménye vesz részt: az egercsehi általános iskola és óvoda, a szúcsi óvoda és a hevesaranyosi általános iskola és óvoda. A tagintézmények 2009. szeptember 9-én projektindító nap keretében indítják el a szakmai munkát. A projekt megvalósításának határideje 2010. augusztus 31.

De miről is szól ez a kompetencia alapú oktatás?

Oktatási intézményenként négy-négy tanulócsoportban, valamint egy-egy óvodai csoportban indul el ősztől az új oktatási forma, amelyhez kapcsolódóan a pedagógusok módszertani továbbképzésen is részt vesznek.
A program lényege, hogy a tanítási, tanulási folyamatok új megközelítéseként a gyerekek képességfejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Élményszerűvé teszi a tanítási-tanulási folyamatot. Az önkormányzat által elnyert forrásból a pedagógusok képzését, felkészítését finanszírozzák, illetve az adott tanulók kompetencia alapú képzéséhez szükséges tananyagot, taneszközöket vásárolják meg.

A projekt megvalósításáról folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

„Kevésbé az a fontos, hogy mit
tanulnak a gyerekek az iskolában,
inkább az, hogy hogyan tanulják,
mert ez maghatározza a tudásuk
felhasználását egész életük során.”
(Max Plancot)

about author

admin.egercsehi

bromo88@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük